31 Ağustos 2009 Pazartesi

231 Durex Facebook app - Sex Tree



"Ad student Henrik Düfke at Miami Ad school has taken on the idea of having YACA* in his portfolio, but instead of a poster or a TV-spot, or dressing up a large obelisk in XXL condoms, he brings the idea of promoting safe sex to a facebook app that would freak anyone out. With it you'll even learn who out there is your weiner cousin!"

Ee fecebookta böyle bi apps bulamadım. Henrik'te beni dinliyo sanki, kime konuşuyorum, boşa konuşuyorum. Facebook'ta buldum kendisini, msg atıyım bari. "şşş henrikk'le başlayan....."

İnternete daha dün koymuşlar zaten, hadiiii arak spor.

230 Knorr Sidekicks "Salty" Ad



Bigshot Toyworks
contributed character development and design, as well as digital modeling for the "Salty" character in this new ad for Knorr Sidekicks. The clip was animated by the fine folks at Sons & Daughters, directed by David Hicks, and commissioned by DDB Canada for Knorr.

Bigshot Toywork çok başarılı bi ekip, hastasıyız. Karaktere bayıldım, kıskandım, çatladım.

Aaa ne güzelmiş, lan derken... alttakini gördüm. Yine de Knorr'un reklamı daha başarılı olmuş. Publix'in alttaki işi ise yaklaşık 8-9 senelikmiş.

28 Ağustos 2009 Cuma

229 See u later!

I see u!
I know what u did last summer!
I know what u did in Kaş!
I know what u did last night!
I know what u did last 8 hours!
I know what u did last 4 hours!
I know what u did last 2 hours!
I know what u did last 30 minutes!
I know what u did last 12 seconds!
I still know what u did last 6 seconds!

I follow you on Twitter!


*sağ gözümde sıkıntı çıktı. bi süre, tek gözle takipteyim.

26 Ağustos 2009 Çarşamba

229 İnternetler nereye gidiyor? Köprü'de inicek var.


Bu internetlerde, insanlar ne kadar çok konuşuyolar ya. Walla sıkıldım, billa sıkıldım. Herkesin bi bloğu bi twitter'ı bi frienfeed'i bide facebook'u olduğunu düşünürsek ve hergün buralarda vakit geçirip deli gibi status'ler, feedler verdiklerini düşününce, düşünmeyi bırak görünce, beynim şişti afedersin.

Her ne kadar içinde olsam da bu internetlerin, bi o kadar da kaçmak istiyorum. İnternetlerden kimseyle tanışmak istemiyorum mesela. Irc zamanında yaptık onu, güzel muhabbetler de döndü ama şimdi ne gerek var diyorum.

Mesela Twitter'ın da şu an Türkiye'de ne amaçla kullanıldığını anlayamamaktayım. Feed mi veriyoruz? Takip ettiğimiz insanların günlük hayatlarında yaşadıkları normal durumlara yorumlar mı yapıyoruz. Bu yorumlar ne kadar işimize yarıyo. Feed türleri nelerdir?
nasıl feed verilmelidir? Dünyada dönen feed'lerle Türkiye'deki feed'ler arasında ne gibi farklar vardır? Nedendir? Sadece, artık cebimize msg gelmediği için midir bu farklar?

"Sosyal Ağları kullanıyo musun?" diye soran birine şaşkın şaşkın baktıkdan sonra, gece eve gidip insanın twitter'ını bulup, insanın bütün hayatının twitter ve friendfeed olduğunu görüp, her anını fotograflayıp twitpic'e koymasına şaşırıp, ertesi gün kendisinden gelen follow request'ı reddetmem; düşüncelerimi yeteri kadar açıklıyodur diye düşünüyorum.

Her eve 4 blog, 4 facebook, 4 twitter, 4 friedfeed diyorum. Millet kendi bloğun'a yazı yazmaktan başka şeyleri takip edemez oldu ya da sadece bloğa yazmak, feed vermek için internetleri takip eder olduk mu?

Sosyal ağlarda görüşmek üzere, ben dışarı çıkıyorum.

228 Unofficial video'ları severiz.


Unofficial video for Metronomy - On the Motorway (2009)


25 Ağustos 2009 Salı

227 design by Liam Fahy

Self Assemble shoe
Drapers Award Safari Shoe

Wassilly Accessory


I-Ashi Shoe

Hayatımda hiç bi ayakkabıdan (I-Ashi Shoe) bu kadar etkilenmedim. Noluyo lan yaşlanıyo muyum?

buradan orjinalite , yapım aşamasında.

20 Ağustos 2009 Perşembe

226 Ecif'le Doğum Günü


Evet sevgili patateslerim, bi tanecik kumpirlerim benim, tatil sonrası yoğun geçen hafta sonrası sizlerle pek ilgilemediğimi biliyorum. Ama güzel günler bizi bekliyor. Bu cumartesi akşamı doğum günüm vesilesi ile Kiki'de büyük eğlence ayarladım. Deli gibi içip, dans etmece, düşmece kalkmaca, dans etmece, votka burn içmece....

Saatler 23:30'u vurduğunda soyulmaya hazır tüm patatesleri Kiki'ye bekliyoruz.
Cihangir'den Darita, Şişli'den Supermatik ve Otokopi gazı vericek, biz soyulucaz.

Dans zor zanaat.


*special thanks to Dara, Otokopi and Supermatik.
artwork by Otokopi

Ayrıca "Patates Partisi"ne katılamayacağını bildiren, pek sevgili reklam ajansı çalışanı arkadaşlarıma "G.tünüzü kesicem, haberiniz yok, bebişim." diyorum.

Sevgiler

225 Kayıp Balık Memo'ya gidelim mi?


Kaş Kültür Evi'nde ücretsiz film gösteriminde Kayıp Balık Memo'ya ne dersin? Bed Time Storise'den bahsetmiyorum bile.

Oha mayıs ayının programıymış. Ah be kaçırdık.

18 Ağustos 2009 Salı

224 Welcome to Electric City


Kaş'ın denizi dünyanın en güzel denizi. Peki nerelerde denize girilir? İstedğiniz heryerde peki ama oralarda elektrik var mı? Sanırım bu çok önemliymiş, Nuri's beach e göre. Neyse Kaş'a gideceklere önerilerim var.

- Nuri's Beach e gitmeyin. Ben gitmedim şahsen.

- Limanağzından denize girmek istiyorsanız en rahat yer Bilal Abi'nin yeridir. (suyun sıcaklığı ortalama Kaş'a göre biraz daha ılıca)

- Çınarlar iyidir. Su soğuk mis gibi ama pek balık görme şansınız yok.

- Kekova turuna çıktıysanız dönüşte mutlaka soğuk su kaynağında durunuz. Büyük Çakıl'ın yan tarafında. Çok manyakkkkkk.

- Kaş Camping denizi tam bana göre, üstler soğuk altlar sıcak. Hele bide şnorkel palet manyağı iseniz benim gibi, balıkları kovalamaktan kendinizden geçiceksiniz. İdda ediyorum Kaş'ın en balıklı yeri Kaş Camping. Bi çift baby kalamar var, kendileriyle 15, 20 dakka yüzdüm heralde. Kovalayınca kaçıyolar ama yanlarında sakince durursanız onlar da duruyo, off superler. Bi sualtı makinem yoktu ki çekiyim.

- Eskiden inceboğaz çok iyidi ama şimdi halk plajı yapmışlar, rezillik hiç uğramadım bile busefer.

Ya bide Kaş iyi yaa Mavi'de bira 5 ytl. Hatta Hideaway'de daha da ucuz. Ne diyim ki daha.

*Geleli 5 gün fln oldu ama freelancelerden başımı kaldıramıyorum. İyidir iyidir.

2 Ağustos 2009 Pazar

223 Tatil dolayısıyla KAPALIYIZ.


Birazdan Kaş'a doğru yola çıkıyorum. Eşyalarımı topadım eksik ne var diye düşündüm düşündüm bulamadım. Deniz deniz Kaş denizi dünyanın en güzel denizi of deli gibi dalıcam... Hepinizi çok seviyorum sevgili patateslerimm, bensiz rahat mutlu bi kaç gün geçirin emi.

Bu sizi biraz mutlu eder:
Bide aceleden kolumu çarptım kapıya of çok ağrıyo.