28 Haziran 2009 Pazar
208 DGPH--Artist Series Print #17
"Argentine design duo DGPH's second contribution to LP's Artist Series is this outrageously cute Viking. Printed in gold with a blind debossed border and details. Although this print is part of the Artist Series we have decided to avoid the additional cost and time that shipping to Argentina takes, and offer this print as an UNsigned/numbered edition...." more
Niceeeeee, isterim isterim.
26 Haziran 2009 Cuma
24 Haziran 2009 Çarşamba
206 Gundam'a gel!
"How do you celebrate the 30th anniversary of a popular anime series? You erect a 59-foot tall statue in Tokyo -- that's how. The "life-size" Gundam commemorates the first broadcast of "Mobile Suit Gundam" on television and is based on the first mecha of the series (Model RX-78-2). Built on a steel frame with fiberglass-reinforced plastic, the 35-ton robot has a movable head and emits lights and mist from 50 points in its body. The exhibit officially launches on July 11th and lasts through August 31st in Shiokaze Park. "
daha fazlası
resmi sitesi (japonca anlayanlar için)
Gundam acayip güzel olmuş, gidip görmek, takılmak lazım.
23 Haziran 2009 Salı
205 THY (Yaratıcı?) Briefi
Yukarıda görüdüğünüz Thy'nin açtığı konkurda verdiği (yaratıcı?) brief. Şimdi bu briefi ve briefi alan ajanslardan birinin konkura yaklaşımını inceleyeğiz sevgili patatesler.
"Briefimizi 2. sayfada göreceğiniz anahtar kelimelerle yine aynı sayfada belirlenen digital alanlara dağılmış biçimde bulacaksınız. Ajansın araştırmacı yapısının seçimimizdeki önemli kriterlerden olduğunu hatırlatmak isteriz. İstenilen çalışmaları 2 haftalık hazırlık süresi sonunda bizlerle paylaşmanızı bekliyoruz. Saygılarımızla."
2- Bulmaca şeklinde gelen bir brief hem de 2 haftalık hazırlık bir süresi, 2 haftalık çalışma sonucunda ne kadar yaratıcı bir iş bekleniyor? Bu işin stratejisi ön araştırması yok mu yapılmacak mı? Böyle bi brief'in hele ki THY'nin Türkiye'nin en büyük firmalarından birinin kendi dijital konkuruna belirlediği süre gerçekten içler acısı. 2 haftalık bir çalışmadan ne kadar özgün, yaratıcı?, uygulanabilir, verimli,.... bir çalışma bekliyorlar.
Birde briefi çözen 41? 29!'un bloğuna bakalım, brief nasıl birşeymiş, nasıl çözmüşler.
"Sizi anlayan biriyle flört etmek her zaman daha zevklidir, değil mi?Bizce de.
Brief’in parçalarını birleştirirken, brief’in mindmeister, google docs ve gmail kısımlarında bir eksiklik olduğunu gördük. İşte bizce bulmacanın en eğlenceli kısmı brief’in bu zorluğu ile karşılaşınca başladı.
Yüklenen jpeg’lerin isimlerini, mindmeister’a son 18 saatte yüklenen girdilerinin ID’lerini, brief dokümanının altında yazan kodun kombinasyonlarını ve en çok kullanılan şifreleri brute-force ile deneyerek thybrief@gmail.com’un şifresine ulaşmaya çalıştık. Başarılı olamadık.
Şifreyi bulmaya çalışırken “biz olsaydık n’apardık” sorusunu kendimize sorunca, cevap aklımıza kendiliğinden geldi.
Gmail hesabının şifresi, thybrief.blogspot.com’un kaynak kodunda gizliydi. İlk denememizde gmail hesabına giremeyince biraz üzüldük. Kaynak kodunda “haydar1453” adlı satır, hesabın şifresi olmalıydı. Girmemiz gerekiyordu. Ama friendfeed’e aynı şifre ile girince doğru yolda olduğumuzu anladık......"
41? 29!
3- Alaahım ne kadar da sevgi dolular olası müşterilerine karşı. (Sizi anlayan biriyle flört etmek her zaman daha zevklidir, değil mi?Bizce de.)
4- Brief'in veriliş tarzından hoşlanmışlar, bu sadece bir zaman kaybı değil mi? 4 saat brief'in ne olduğunu anlamaya çalışmaktansa, briefi insan gibi alıp o saatleri çalışmaya ayırabilseydiniz sizin için daha faydalı olmayacak mıydı?
5- 2 hafta boyunca 7/24 çalışıp, her gün sabahlamak sizi ne kadar yaratıcı!? yapacak? Yoksa baya alıştık mı sabahlamaya artık kimse şikayet etmiyo, herkes çok mutlu, dünya çok güzel bir yer. Hem dünyada yapılan binlerce güzel iş örneği var, internetlerimizde açıksa gelsin copy paste yaratıcılıklar.(bunu genel olarak Türkiye reklam sektörü için de söylüyorum.) E mecburen.
6- thybrief@gmail.com'un şifresini kim neden "haydar1453" olarak belirlemiş merak ediyorum.
Şimdi de (yaratıcı?) brief'in Flickr ayağına bakalım.
7- Yukarıda THY'nin "yaratıcı" briefinden bir örnek görüyoruz. THY "Ajanslarlan Beklenenler" derken ne demek istemiş? "Ajanslardan beklenenler" mi demek istemiş yoksa "Ajanslarlan" diye bi kelime mi var benim bilmediğim. Peki neden kimse buna bir yorumda bulunmamış. Ben çok mu zekiyim bi tek ben mi fark ettim bu hatayı, yoksa müşterilerden gelen yanlış brieflere o kadar alıştık ki artık görmezden mi geliyoruz?
Ben şimdilik bu kadar diyorum, gözümden kaçmış başka hatalar da kesin vardır. İşi olmayıpta ilgilenen varsa yazsın. Konkura katılan ajanslara kolay gelsin, umarım gerçekten yaratıcı ve verimli işler yaparlar ve bütçe nedeniyle konkuru kaybetmezler.
Az flashlı internetler dilerim.
16 Haziran 2009 Salı
204 Bebe bakımı.
tıkla büyüsün.
bu entry'i pek sevdiğim arkadaşlarım Gökhan&Burcu Atasoy çiftine yolluyorum.
*thanks to Oto.
10 Haziran 2009 Çarşamba
201 John Nouanesing
Bu masadan isterim ben. Pek sağlam görünmüyo, ama sağlamdır heralde di mi?
Diğer işler için johnnouanesing
6 Haziran 2009 Cumartesi
200 Halk Ekmek
Erdoğan, TOBB’un öncülüğünde yürütülen, "Kriz varsa çare de var" kampanyasına destek verirken, "Vatandaşın cebinde para var" dedi.
HÜKÜMET, yeni yatırımları teşvik etmek, istihdamı artırmak ve KOBİ’lere kredi desteği sağlamak için 4 milyar liralık yeni bir paket açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni teşvik sisteminde 81 ilin dört bölgeye ayrıldığını ve 12 sektördeki büyük yatırımların destekleneceğini belirterek, "500 bin kişiye istahdam olanağı sağlayacağız. KOBİ’ler için ise 1 milyar liralık fonla 10 milyar liralık kaynak yaratacağız" dedi. "Kriz varsa çare de var" diyen Başbakan Erdoğan, vatandaşın cebinde para olduğunu belirterek, "Para yok diye bir şey yok. Biz, 2008 yılında memurlarımızın ortalama maaşını yüzde 19.7 artırdık. Para var" diye konuştu.
devamı
Eee niye halk ekmek olduk kuyrukta bekleye bekleye? Deli mi s.kti bizi?
5 Haziran 2009 Cuma
3 Haziran 2009 Çarşamba
198 Chris Mars
2005
"The imagery that is my work stems from the very strong visual and emotional impact of growing up in a family marked by mental illness. My eldest brother Joe suffers from schizophrenia. Joe experienced his first pronounced episode at age 16, and was immediately institutionalized. As a result, I acquired an early and lasting fear that if you are not one of society’s “Normal” members, then you are likely to be labeled, whisked embarrassingly away from your family, stripped of your freedom, drugged and humiliated. Joe was hospitalized on and off throughout my childhood and adolescent years. The seemingly medieval hospital visuals etched into my consciousness, along with the trauma of my brother being repeatedly taken from us. The sights, sounds and smells I experienced as a small child visiting him there are prevalent throughout my work..." more
Chris Mars çok acayipmiş. niceee
197 Josh Keyes
Josh Keyes was born in 1969 in Tacoma Washington. Keyes graduated from the School of the Art Institute of Chicago, and later received his MFA in painting from Yale University. Josh’s work brings to mind the detail and complexity of natural history dioramas, and the color and diagrammatic complexity one might find in cross section illustrations from a vintage science textbook. His work has developed over the past years into an iconic and complex personal vocabulary of imagery that creates a mysterious and sometimes unsettling juxtaposition between the natural world and the man made landscape. The work conveys an anxious vision of what the world might be like in the future as a result of current global warming predictions. Keyes’ interest in creating paintings that fuse realism with the possible often evokes the imagery found in dystopian and post-apocalyptic literature, while other works express the optimism and utopian ideas found in the writings of Buckminster Fuller and Paolo Soleri. Keyes often incorporates objects and animals into his dissected environments that have personal iconographic significance. He weaves his personal mythology through fractured and isolated landscapes that are either overgrown with vegetation or underwater, and often depict historic or military monuments covered with graffiti. The imagery functions as a way for Keyes to express his personal experience and also allows him to comment and interpret events in the world. His work has been featured in numerous publications and exhibited in galleries in New York, San Francisco, Los Angeles, Seattle, and Denver. Keyes currently lives and works in Oakland California.
Super, huper işlerin devamını Josh Keyes.net'te görebilirsin sevgili patates.
*Oto'ya sevgiler.