26 Ağustos 2009 Çarşamba

229 İnternetler nereye gidiyor? Köprü'de inicek var.


Bu internetlerde, insanlar ne kadar çok konuşuyolar ya. Walla sıkıldım, billa sıkıldım. Herkesin bi bloğu bi twitter'ı bi frienfeed'i bide facebook'u olduğunu düşünürsek ve hergün buralarda vakit geçirip deli gibi status'ler, feedler verdiklerini düşününce, düşünmeyi bırak görünce, beynim şişti afedersin.

Her ne kadar içinde olsam da bu internetlerin, bi o kadar da kaçmak istiyorum. İnternetlerden kimseyle tanışmak istemiyorum mesela. Irc zamanında yaptık onu, güzel muhabbetler de döndü ama şimdi ne gerek var diyorum.

Mesela Twitter'ın da şu an Türkiye'de ne amaçla kullanıldığını anlayamamaktayım. Feed mi veriyoruz? Takip ettiğimiz insanların günlük hayatlarında yaşadıkları normal durumlara yorumlar mı yapıyoruz. Bu yorumlar ne kadar işimize yarıyo. Feed türleri nelerdir?
nasıl feed verilmelidir? Dünyada dönen feed'lerle Türkiye'deki feed'ler arasında ne gibi farklar vardır? Nedendir? Sadece, artık cebimize msg gelmediği için midir bu farklar?

"Sosyal Ağları kullanıyo musun?" diye soran birine şaşkın şaşkın baktıkdan sonra, gece eve gidip insanın twitter'ını bulup, insanın bütün hayatının twitter ve friendfeed olduğunu görüp, her anını fotograflayıp twitpic'e koymasına şaşırıp, ertesi gün kendisinden gelen follow request'ı reddetmem; düşüncelerimi yeteri kadar açıklıyodur diye düşünüyorum.

Her eve 4 blog, 4 facebook, 4 twitter, 4 friedfeed diyorum. Millet kendi bloğun'a yazı yazmaktan başka şeyleri takip edemez oldu ya da sadece bloğa yazmak, feed vermek için internetleri takip eder olduk mu?

Sosyal ağlarda görüşmek üzere, ben dışarı çıkıyorum.

3 yorum:

Loreathan dedi ki...

Sadece Türkiye'de değil, heryer de bu böyle, ünlüler bile twitter da duşa girdim, spor salonuna gidiyorum diye yezıp duruyor. Diğer sosyal ağları bilemem ama twitter'ın olayı bu. Ha doğru mu gerekli mi?orası tartışılır haklısın.

yIIdIzsesleri dedi ki...

milyonlarca like buttonu istedim.mümkünse dışarıda görüşelim,erkeksen kapıya gel! :)

Ecif dedi ki...

ahahah görüşürüz bebeğim, nerde olduğumu biliyosun.