10 Mart 2010 Çarşamba

358 Yastık gelin


"Güney Koreli bir 'otaku' (bilgisayar oyunları düşkünü) üstünde bir çizgi karakterin olduğu büyük yastıkla hayatını birleştirdi! 28 yaşındaki Lee Jin-gyu, Tokyo'daki seremonide gelinlik giydirdiği yastığını öperek 'gelini' kutladı.

TOKYO - Güney Koreli bir ‘otaku’ (bilgisayar oyunları düşkünü) üstünde bir çizgi karakterin olduğu büyük yastıkla hayatını birleştirdi! 28 yaşındaki Lee Jin-gyu, Tokyo’daki seremonide gelinlik giydirdiği yastığını öperek ‘gelini’ kutladı. Sonra da üzerinde Fate Testarossa adlı karakterin bulunduğu ‘yastık gelin’i yemeğe ve lunaparka götürdü.

Fate Testarossa, Japonya’da çok sevilen bir anime dizisi olan ‘Magical Girl Lyrical Nanoha’dan bir karakter. Seksi karakter Fate Testarossa ile evliliğini rahip önünde yapan Lee Jin-gyu’nun bir arkadaşı, “Bu yastığa kafayı takmış durumda. Her yere götürüyor. Birlikte lunaparka gidip oradaki trenlere, arabalara bile birlikte biniyorlar. Yemeğe gittiğinde yastığını da mutlaka yanına alıyor, bir sandalyeye oturtup ona da yemek sipariş ediyor” diye anlatıyor.

Aşkım ‘Dakimakura’!

Lee Jin-gyu tuhaf görünen bu davranışında yalnız değil. Japonya’da ‘dakimakura’ adı verilen büyük sarılma yastıkları çok yaygın. ‘Aşk yastığı’ diye de bilinen dakimakuraların üstünde baskı çizimler oluyor. Çizimlerin büyük kısmı da Japonların çok sevdiği genç ve kadın anime karakterlerinden oluşuyor. Ülkede bilgisayar oyunu ya da anime serilerine tutkun çok sayıda erkek âşık oldukları oyun ya da karakterin bulunduğu yastıkları seçiyor.
Japonya’da kısa süre önce de oyun meraklısı bir adam Nintendo DS’ini kiliseye götürerek Nene Anegasaki adlı karakterle evlenmiş, başka bir ‘otaku’ da 2D karakterlerin evlenebilmesi hakkının çıkması için dilekçe vermişti. (Yaşam Servisi)"


aynen Radikal'den araktır. Yaşam servisi de nasıl bişiyse bi acayipmiş.

*haberi Emre Özbay, "senin bez bebeklere mecra buldum." diye gönderdi.

1 yorum:

Baccal dedi ki...

bu japonların pirincinde birşeyler var kesin...