26 Temmuz 2009 Pazar

220 Ecif'in Ice Age 3 Macerası


Evet yaptım, bunu başardım. Az önce eve geldim sıcak sıcak bildiriyorum. Kadıköy Nautilus Cinebonus sineması 19:45 matinesine gittim. Öğrenci olmadığım halde (arkadaşlar geçen öyle yapmışalardı ben de hep salak gibi tam alıyorum senelerdir.) hadi bi şansımı deniyim diyip bir öğrenci istedim, 18.00'den sonra öğrenci bileti satmıyolarmış. Nasıl yani, öğrenciler 18:00'den sonra sinemeya gidemez mi? Neyse zaten şansımı denemiştim hadi bakalım tam olsun, ne kadar? 17.5 ytl! Haa nası yanii ohannesburger. Meğersem haftasonu sinemalar daha pahalıymış. Bu ne beee, ne biçim bi saçmalık bu. Öğrenciysen hafta içi 18:00'den önce sinemaya gitme imkanın yoksa; ki hiç sanmıyorum, tamsın. Ayrıca zaten haftasonu herkes tam, iki kere tam. Hımm ben de bu koltuklar neden bu kadar rahat ne güzel diye düşünüyodum, hani artık güzellikleri hak ediyoruz demekki fln diyodum ki, Mars sinemaları bizden o güzellikleri nakit şeklinde alıyomuş zaten.




Neyse, gişedeki görevli "Gözlüğünüzü büfeden alabilirsiniz." dedi. O anda bi kıllandım zaten, nası büfeden yani??? Olay şudur, aslında iki fiş kesmişler ve 17,5 ytl'nin 2.5ytl'sini bizden gözlük kirası olarak almışlar. Ve çıkışta o gözlükleri iade etmemizi istiyolar. Nası yani, ben 3D sinemaya gelmişim, filmi izlemek için gözlüğe ihtiyacım var ve Mars/Cinebonus bunu bana 2,5 ytl karşılığında kiralıyor. Alalalala ben kaç kere 3D sinemaya gittim böyle bir uygulama yoktu, parayı veriyodun, bileti alıyodun, girişte gözlükleri dağıtıyolardı. Belkide aşık olduğum için kaç para verdik filan gözüm görmüyodu. Bu yeni bir uygulamaymış ve fişleri ayırmışlar, işin o kısmını hiç anlamadım iki fiş var biri gözlük için, 2.50ytl kdvsi %18; diğeri sinema bileti 15ytl kdvsi %8. Bu yaptıkları şey kimin için iyi onu pek anlayamadım, kafam basmıyo o kadar ama bu işin içinde ya biiş var ya da önceden varmış. Çünkü sonra şikayete gittiğim görevli "Eskiden de gözlük bedeli alınıyordu, ama tek fiş veriliyordu." dedi. Kdv oranlarından anlamam ama bu gözlük bedeli alma olayı kadar saçma birşey görmedim, diycem diyemiyorum devamı geliyor.

Neyse sinemaya girdim harika super, koltuklar yumuşacık, ohh bide Ice Age 3 başladı, daha ne isterim. Film super harika gidiyo, hızlı bi sahnenin ortasına birden film durdu. Aaa hımm, ara olmuş ta böyle mi verilir ara, tamam neyse film super. Hemen kendime patlamış mısır ve kola aldım, super harika mükemmel. Film başladı, yaklaşık 5-10 dakka sonra görüntü durdu. Hani kopya dvd alırsınız da takılır ya. 1 dakika fln durdu, salonda bir iki kişiden sesler çıktı neyse film devam etti, 3 dakika sonra tekrar, sonra yine, yine, sesler bakışmalar, sıkıntı, yine... Film toplam 17 kez takıldı. Film, bok oldu, hiç bi tadı heyecanı kalmadı, nerde kaldığımızı unuttum hatırladım, unuttum, delirdim.

Beni tanıyanlar bilir, zaman zaman biraz şirret bi insan olabiliyorum . O kadar çok olay çıkarmadım ama off çok isterdim büyük olay çıkarmayı. Ama sorunun farkındalardı. Ben ve benim gibi bir kaç kişi vardı şikayete giden, görevli dediki:" Bu teknolojinin son ürünü bi sinema, biz de ilk defa karşılaşıyoruz böyle bir sorunla." Teknolojinin son ürünü lafı beni bitirdi zaten. Sorunun farkındaysan, ki hiç öyle görünmüyodu, filmi kesersin bişi yaparsın neyse ya. Benim gibi sesini yükseltenlere de davetiye verdiler. Bende tek başıma gittiğim halde 2 kişilik dedim ve aldım, bunu da hak ettim diye düşünüyorum.

Biraz sinirlendim bu akşam sevgili patatesler, uzun yazdım kusuruma bakmayın. Şimdi iki kişilik davetiyem var. Bu sefer sinemaya gidicek birini bulurum heralde, beleş olunca...

4 yorum:

Loreathan dedi ki...

Tüm AFM'ler öylemi bilmiyorum ama Maltepe Carrefour'un içindeki AFM Çarşamba ve Perşembe günleri 9TL. Halk gününden başka gün sinemaya gitmem artık:)3D gözlük kirasını öğrendiğimizde iyi oldu. Artık gelmeyin sinemaya moduna girmişler iyice.

Ecif dedi ki...

Parasında değilimde, tutarlı olsunlar istiyorum.

Gökhan Atasoy dedi ki...

Ben de İstinye Park'taki AFM'de 2,5 YTL'lik gözlük kirasına uyuz oldum. Böyle saçma bir uygulamaya dünya üzerinde başka herhangi bir noktada rastanıyor mudur diye çok merak ediyorum.
Hangi devirde yaşıyoruz kardeşim? Buz devri mi bu???

Ecif dedi ki...

Şikayet maili atmıştım, böyle bir cevap geldi. Cevap vermelerine sevindim fakat tatsız durum için üzgün olmak bilemedim.



"Sayın E....,

Sinema işletmelerimizden biri olan Cinebonus'u tercih ettiğiniz ve değerli yorumlarınızı bize ilettiğiniz için teşekkür ederiz. Mars Entertainment Group olarak tüm işletmelerimizde misafirlerimizden gelen öneri ve eleştiriler doğrultusunda hizmet kalitemizi ve misafir memnuniyetimizi en üst seviyeye taşımayı amaçlamaktayız.

Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğunuz yorumlarınızı değerlendirmeye aldık.
Ekip arkadaşlarımızla ilgili yorumunuz doğrultusunda daha önceden yapmış olduğumuz servis kalitesi eğitiminin tekrarlanmasına yönelik çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz.

Reald 3d sistemi 2d filmlere ve kullanılan teknolojiye göre farklılık göstermekte ve sadece özel üretilmiş gözlükler ile izlenebilmektedir. Bu sebeple kullanılan bu teknoloji ve ilgili seansta gözlüğü kullanmanın bedeli normal bilet fiyatlarından ayrı şekilde belirlenerek ücretlendirilmiştir. Ancak gnctkcll üyesi iseniz Pazartesi ve Perşembe günleri gözlük bedeli ödemeden biletinizi satın alabilirsiniz.

Film arasını ise seans süresi ve filmin içeriğine göre belirlemekte ve filmi bu doğrultuda en uygun yerde kesmeye çalışmaktayız. 3d filmlerde kullanılmakta olan sistem 2d filmlerdeki gibi birleştirme ve kesme işlemine müsait olmadığı için ara verildiğinde film arası uyarısı eklenememektedir.

Öğrenci indirimini öğrenci misafirlerimizin daha çok tercih ettiği gündüz seanslarında uygulamayı uygun gördük. Sizi indirimli bilet satın alabileceğiniz gündüz seanslarımızda aramızda görmek isteriz.

Web sitemizde ise ana sayfada sol alt köşede yer alan "yorumlar ve önerileriniz" bölümden bizimle iletişime geçerek sorunlarınızı iletebilirsiniz.

Sinemamızı ziyaret ettiğiniz gün meydana gelen teknik aksaklıktan dolayı size yaşattığımız tatsız durum için çok üzgünüz.

Sorularınız, önerileriniz ve yorumlarınızla bize vermiş olduğunuz desteğinizin devam etmesini diliyoruz.

Saygılarımızla,

MARS ENTERTAINMENT GROUP"