18 Aralık 2009 Cuma

298 2011 Üniversite Kış Oyunları Maskotu



"2011 Üniversite Kış Oyunları Maskotu Çift Başlı Kartal Vali Öztürk'ü Ziyaret Etti


2011 Üniversite Kış Oyunları'nın Maskotu Olan Çift Başlı Kartal, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ü Ziyaret Etti. Vali Öztürk, Maskotun İsminin Huma Kuşu Olabileceğini Söyledi.
2011 Üniversite Kış Oyunları'nın maskotu olan çift başlı Kartal, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ü ziyaret etti. Vali Öztürk, maskotun isminin Huma Kuşu olabileceğini söyledi.

Kış oyunlarının maskotu Erzurum'a geldi. Maskot, bir gönüllünün giydiği çift başlı kartalı andıran yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki kostümden oluşuyor.

Maskot, bugün ilk olarak 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar ile birlikte Erzurum Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Öztürk, makamına geldiği sırada maskot ile dışarıda karşılaştı. Ardından maskot ile birlikte Valilik makamına geçen Bekir Korkmaz ve beraberindekiler, burada Vali Öztürk'e bilgi verdi.

Yaklaşık 8 aydır maskot için isim bulma çalışmaları yapıldığı belirtilirken, Vali Öztürk'e de maskot için düşünülen Huma Kuşu ismi soruldu. İsmi beğenen Vali Öztürk, "Erzurum'a özgü bir gurbet kuşu olabilir. Bence güzel bir isim seçilmiş. Mahalli dayanakları olmalıdır. Huma Kuşu iyidir bence." dedi.

Herkesin katılabildiği isim belirleme yarışması www.erzurum2011.gov.tr sitesinde devam ederken, yarışmanın sonucu Ocak ayında açıklanacak.

Öte yandan, heyet, Valiliğin ardından Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaret etti. 2 gün sürecek ziyaretlerde, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yanı sıra birçok lise ve orta dereceli okul da yer alıyor."

bide ntv'deki haberi izleyin derim.
Mutant foreverrrrrr.
8 aylık isim çalışması da görmedim.

Hiç yorum yok: