19 Kasım 2008 Çarşamba

116 Design&Cinema Conference 2008

2003′te "Design in Wonderland", 2005′te "Form Follows Film" temalarıyla düzenlenmiş olan konferans serisinin üçüncüsü Design Cinema 2008, 19-22 Kasım tarihleri arasında "design-en-scène" ana başlığı altında, "gerçek, hiper-gerçek ve sanal" temalarıyla İTÜ Mimarlık Fakültesi Taşkışla’da gerçekleştiriliyor.


Tanıtım videosu Ali Vatansever tarafından hazırlanmıştır.

Konferansın keynote konuşmacıları: aktivist Steve Best, İzmir Ekonomi Üniversitesi Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Robert J. Cardullo,
ISN Virtual Worlds'ün kurucusu ve CEO’su Mattia Crespi, modern mimarlık tarihi profesörü Dietrich Neumann, dijital medya yazarı Peter Plantec, sanatçı Noam Toran, Yoğurt Teknolojileri‘nden Cemil Türün, İngiliz sanatçılar Ruth Jarman ve Joe Gerhardt’ın oluşturduğu SEMICONDUCTOR.

Üç farklı kategoride (araştırma / endüstri / felsefi ve spekülatif) bildirilerin sunulacağı konferansta “iş sergisi”, film gösterimleri ve atölye çalışmaları yer alıyor. Newmediakitchen‘dan tanıdığımız Teoman Madra “New Media Communications, Enhancements and Art Today” adlı atölye çalışmasını yürütüyor.


Konferansa paralel olarak düzenlenen “The Imaginary 20th Century - an interactive novel and exhibition” sergisi de 15-29 kasım tarihleri arasında Tütün Deposu’nda ziyaret edilebilir.
Not: Öğrencilerden konferansa ve atölye çalışmalarına katılım ücreti alınmayacak.

Not: Konferasla ilgili metini direk düğümküme'den aldım. Gizem bana kızmaz, o kadar üşendim ki yazmaya yeniden hem hazır yazılmışı varken, bide ben neden yazıyım ki.

Neyse efendim konferansın işleri yüzünden bi süredir iptal durumdaydım o yüzden başladığına seviniyorum. Grafik işlerinin çoğunu ben yaptım, acele oldu ama idare ediyo işte. Şimdi gelsin alkol, güzel speechler, workshoplar. Ben 4 gün boyunca konferansta olucam, beklerim gelin görün, güzel olacak. Biliyorum çünkü 2005'teki konferans baya iyiydi, ordaydım, çalıştım, şimdi sefasını sürücem.

1 yorum:

Gizem dedi ki...

tanıtım videosunun Ali Vatansever tarafından hazırlandığını hatırlatayım, düğümküme'deki yazıya koymak icin vimeo'ya ben eklediğim için from Gizem diyor. kendime yalandan kredi veriyo olmiim, aman! elif sen yazıya da ekle. şimdi yorumu gören olmaz falan, yanlış anlaşmayalım..